startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...
blog journeys gallery TV-series Q&A shows shop press equipment translate...

utstyret/padleting

Eian Fritid importerer blandt annet utstyret fra Palm og kajakkene til Dagger ...

Sikkerhet og komfort i kajakken

Eian leverer alt som har med meg i vann og gjøre - bortsett fra badebuksa jeg trenger i de varme kildene på Island. Han har fått flere store agenturer og har gjennom mange år bygget opp en solid kajakksjappe med verksted i Mjøndalen. Eian Fritid er rett og slett et begrep i padlemiljøet.

tørrdrakt og jakke: Jeg kommer til å padle i hel tørrdrakt i alle situasjoner hvor vær og temperatur tilsier det. Et slikt plagg gir ekstra tid til selvredning i tilfelle av uhell og kommer nå i design og materiale som er komfortabelt å padle i. I tillegg har jeg en jakke for alminnelige rufsedager.

Sikkerhet: GPS og tørrdrakta er sammen med en 360 graders pulserende lykt mine prioriteringer på sikkerhet. Jeg kommer også til å ha ta på redningsvest i kritiske passeringer, har kompass som backup og vurderer nødbluss. Det er imidlertid sjelden jeg er mer enn fem kilometer fra land, og jeg har ingen planer om bevisst å utfordre skjebnen.

Åre og spruttrekk: Etter å ha padlet fra Oslo til Hellas med wing-åre fikk jeg vondt i skulderen. Jeg tror det skyldes at den går hardere i vannet enn Braco Slalom, som jeg benyttet i Adriaterhavet uten noen smerter. Det er en kanonåre som egner seg godt til støttetak / surfing, sitter godt i vannet og rett og slett gjør meg glad. Av spruttrekk bruker jeg neoprentrekk med seler, kombinert med et "soldekk" for godværsdager, som er mer åpen. Svært behagelig på rolig vann, jeg "oppfant" dette trekket på Europaturen, men har siden sett at de leveres ferdig tilskåret, med en bøyle som holder trekket oppe.

Jeg kommer tilbake med bilder og betegnelser når jeg er i gang, og har illustrasjonene klare.
Hilleberg the Tentmaker Deler A/S Foss Sykler Devold Bergans Alfa Eian Fritid primus

innholdet;

gode råd:


Det er mye å tenkte på ved valg av ny kajakk. Klikk på Eians tipsfor råd.

Norges Padleforbund sier:


Generelt er sikkerhet knyttet til å ha tilstrekkelige marginer mellom hva du kan, og hvilke utfordringer du står overfor. Sikker havpadling handler om erfaring, ferdigheter, utstyr og forebyggende tiltak. Gjennom erfaring kan en bedømme ulike situasjoner, og vurdere om marginene er tilstede. Ferdigheter og utstyr avgjør hva slags turer som kan gjennomføres, og er også med på å påvirke konsekvensen av et eventuelt uhell.