startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...
blog journeys gallery TV-series Q&A shows shop press equipment translate...

utstyret/fottøy

Alfa Skofabrikk har jaktstøvler, uniformsko, skistøvler og trekkingsko ...

Sko fra Alfa

Alfa Sko kan takke seg selv for at de eksisterer. Etter å ha produsert fottøy i en mannsalder har merket nå fått ny vind i seilene etter et eierskifte. Ingen lager norske sko som Alfa, mente man, og klinte til med en helt ny kolleksjon, basert på klassikerne. Det er nemlig en rekke ting ved Alfa som skiller dem fra andre sko. Det har blandt annet med 10000 soldatføtter å gjøre, som nitidig ble kartlagt, for å finne ut om norske føtter er annerledes enn andre føtter. Det er de, faktisk.

Jeg har valgt to par. En lett vandrestøvel kalt Safari, og en lav sko. Begge er i skinn og Goretex, og sitter godt på føttene allerede før jeg har gått dem inn. Jeg begynner å tro på Alfa når de sier at du kjenner når du har en av deres sko på foten. Hælen Alfa skoer rund, vristen høy og det er bredde over tåballene. Tiden vil vise om de også er så slitesterke som det hevdes.

JUNI 2009:
Etter en måneds bruk på færøyene er jeg kjempefornøyd med de lave skoene. Jeg har gått mye, både på asfalt og i lett terreng, vått gress etc, og har vært fri for enhver antydning til gnagsår og alltid tørr på beina. Jeg ser ikke spor til slitasje. Bildet til venstre viser dette lykkelige skopar etter en god arbeidsøkt på øya Koltur, hvor de tok seg opp på en bratt topp.

Safari på Island SEPTEMBER 2009:
Nå har jeg brukt Safari-støvlene i noen uker. Når jeg ikke sykler går jeg ikke i annet, og de fikk kjørt seg skikkelig under rideturen over Kjölur. Elvekrysninger, snøvær, regn og gjørme, utenn gode tørkemuligheter, men etter en uke var ullsokkene like varme og tørre. Jeg satte føttene i vasken og skrubbet av skiten, og fikk sadelolje som jeg mettet skinnet med. Jeg er supertilfreds, og kommer tilbake med flere erfaringer etterhvert.

Jeg skal som jeg skriver dette på en skikkelig grisetur med ATV, og derfra til nok et eventyr på hesteryggen, så fottøyet skal få jobbe også i fortsettelsen!

Alfas egen påstand:

Alfas slagord

Hilleberg the Tentmaker Deler A/S Foss Sykler Devold Bergans Alfa Eian Fritid primus

innholdet;

gode råd:

• Lagre aldri sølete støvler.
• Skyll dem godt i lunket vann (max 40°C) eller tørk av skitten med en fuktig klut.
• La støvlene tørke i romtemperatur.
• Ta ut innersålene og la dem evt skylle, og tørke.
• Påfør skokrem.
• Bruk rene sokker, ikke for tykke!

Alfa hevder at...


Foten din inneholder 26 ben, 37 ledd, 38 muskler, 107 leddbånd og milevis av blodårer og nerver!

Våre føtter bærer en akkumulert vekt av over 1000 tonn per dag!

Dine føtter oppholder seg i sko i opptil 16 timer per dag – 2/3 av ditt liv!