startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...
blog journeys gallery TV-series Q&A shows shop press equipment translate...

utstyret/bekledning

Fjällräven bekledning ... jakker, bukser, soveposer, sekker og liggeunderlag til Pauls Planet.

Utrustningen fra Fjällräven

Fjällräven er et nytt merke for meg. Det synes som om de har oppgradert bruksvennlighet og design, og jeg er virkelig spent på hvordan disse produktene kommer til å fungere. Bedriften har jo lange tradisjoner, og har et tilsynelatende sterkt miljøengasjement, med mye økologisk bomull og resirkulert plast i sine produkter. Slikt liker vi! Funksjonaliteten og detaljene er også veldig gode, samtidig som materialet umiddelbart gir en følelse av skikkelig slitestyrke.

Jeg har til "Tour Boreal" valgt å ta med meg en jakke og bukse i stoffet G-1000. Det er ikke motstandsdyktig mot langvarig regn, men kan impregneres i varierende grad med naturlig voks, er sterkt og har masse praktiske lommer. Litt jålete er det vel også lov til å være. I "Iceland" jakken ser det ikke ut som om jeg just har klatret ned fra nærmeste fjelltopp, og trykknappene i front er en velsignelse etter mange år med borrelåser som tettes til av hår og lo, og risper opp sykkelbuksene.

Skjorter har jeg også. De er ikke ment til fysiske strabaser, men til "bybruk" når jeg filmer og holder foredrag. Til det bruk har jeg også et par lettere bukser, som attpåtil kan deles opp i tre forskjellige beinlengder, med hurtigtørrende stoff og masse lommer. I tillegg kommer naturligvis regntøy. Jeg starter med letteste type, og ser om det holder...

Smått og godt er et skikkelig lærbelte, gammeldagse bukseseler og en caps, i tillegg til den vanntette ryggsekken "Bergen", som ligger på tvers over bagasjebrettet, den klassiske Fjällrävens lille ryggsekk, som ligger inne i sykkelbag'en for å hode styr på det tekniske, samt en dunsovepose som totalt har reddet helsen min på veg opp i vinterkalde Lappland. Jeg sover kjempegodt i den, og kombinerer den med et klassisk underlag. Nå er jeg lei av at det går hull på de oppblåsbare. Det er enkelt og funksjonelt med den gode gamle varianten!

... jeg kommer naturligvis tilbake med bilder og brukserfaring når jeg har testet disse plaggene en stund. I skrivende øyeblikk er det jakken jeg har brukt mest - og jeg digger den.

Fjällrävens ting kombineres for øvrig med det hullete undertøyet til Brynje, som også omtales her på utstyrssiden.

...på Island og Færøyene benyttet jeg Bergans yttertøy, som jeg ikke har mye å utsette på. Jeg takker for hjelpen de gav meg, og nøler ikke med å anbefale også dette merket:

Bekledning fra Bergans

Bergans har laget klær i 100 år, hvilket de selv kaller en god begynnelse. De har vært kjent for tradisjon og kvalitet, og jeg fikk dem anbefalt av en kompis som har god greie på slikt. Da jeg tok kontakt møtte jeg en veldig positiv holdning, så nå ser jeg fram til å utvikle bekjenskapet.

LitlosMin slitne garderobe og slappe soveposer har altså blitt kraftig oppgradert, og jeg er imponert over funksjonalitet og utforming. Jeg kommer til å møte vekslende forhold og har tross alt begrenset plass i mine kjære framkomstmidler. Allsidighet, vekt og slitestyrke er viktig for meg, så produktene kommer til å bli satt på prøve.

Jakken er av modellen Litlos, den er robust og lett, i stoffet Dermizax. Den holder meg tørr og har gode ventilasjonsmuligheter (ref "kjölursykling"). Kombinert med den Sula fleecejakke og Mogens Dermizax-bukser har jeg god beskyttelse mot elementene. Til daglig bruker jeg Veggli langbukser: det er praktisk å kunne ta av nederste stykke på buksebeina og stoffet er behagelig og elastisk.

Soveposen er en Ranger 3-sesong, omtalt under "telt og leir", og ryggsekken er en 50 liters "Rask". Den bruker jeg som dagstursekk når jeg har med det store videokameraet. Så langt virker sekken fin, det er lett å komme til innholdet og den sitter godt på ryggen.
Hilleberg the Tentmaker Deler A/S Foss Sykler Devold Bergans Alfa Eian Fritid primus

innholdet;

Bergans påstår...


Ønsker du et slitesterkt plagg som er vanntett, vindtett og som samtidig har en høy pusteevne, vil vi anbefale et plagg i Dermizax™materiale. Dermizax™ har unike egenskaper som gjør at det lett tilpasser seg ulike værforhold og tar hensyn til aktivitetsgrad.

lag på lag!


Det gjelder å kombinere lagene på kroppen, slik at du regulerer isolasjon og lufting. Tynt fukt-transporterende lag innerst, isolerende mellomlag og beskyttende ytterlag. Disse tre lagene kan kombineres til det meste!