startsiden startsiden ... dette er kameraet mitt. Birch er av denne modellen Korintha er en "Exodus"! Dette har skjedd ...
blog journeys gallery TV-series Q&A shows shop press equipment translate...

her har dere meg ...


Når reisen tar deg, holder du aldri opp

Dette har skjedd ...

Reising er en fenomenal ting å drive med, og jeg er privilegert som får lov til å leve ut mine drømmer på det området. Dette har blitt en rød tråd i livet mitt - en livsstil - som etter hvert har smeltet sammen med andre interesser. Alt jeg driver med, har nå med eventyr å gjøre. Sanne eventyr.

Jeg vokste opp med en gummibåt på Kolbotnvannet, dro på bilturer med familien, kom i form under verneplikten og syklet som nittenåring til Afrika som et alternativ til interrail, som jeg da hadde prøvd året før. Omtrent samtidig tok jeg fotoutdannelse i Oslo og fikk jobb hos reklamefotograf Terje Marthinusen.

Etter halvannet år i studio, kom behovet for å reise tilbake. Jeg fikk samlet sammen utstyr og ordnet billett. Hvorfor det ble Amerika vet jeg ikke, men det skulle ta ett år, fra Patagonia til Rio Grande. Det kom til å ta nesten to, og bar 30.000 kilometer av gårde, helt fra Antarktis til Alaska, langs Andes, gjennom Amazonas og opp over Rocky Mountains. Reisen resulterte i den første boka, og multivisjonsforestillingen "En Sykkelodyssé", som jeg stablet i tilhengeren før jeg syklet til hver krok av Norge. Kjempegøy.

Sykling er bra; det går fort, og gir en artig vinkling på verden. For å prøve en litt annen tilnærmingsmetode, valgte jeg kajakk. Europa er jo som skapt for slike. En utrolig timing med hensyn til kamerateknologi og menneskemøte gjorde at Roy Leraand i TV 2 ble med på denne ideen, og dermed ble det åtte programmer i serien "Paul padler Europa", om livet langs vannveiene mellom Oslo og Hellas. Derfra sendte jeg kajakken Alma hjem, men fortsatte til Kairo, fikk meg en sykkel, og syklet hjem via Midtøsten og Øst-Europa. Dette var to ultimale måter å oppleve Europa på, og boken "Paul padler Europa" kom ut året etter.

Samarbeidet med TV 2 gikk bra. Jeg fikk lov til å prøve meg igjen, og ønsket meg da tilbake til Sør- og Mellom-Amerika. Kajakken Alma ble spesialbygd for oppgaven, og totalt tilbrakte vi halvannet år i de flotteste av flotte omgivelser. Folk, kultur og natur er ubeskrivelig rikt på det kontinentet, og igjen ble det åtte program, kalt "Paul padler Latin-Amerika".

Ettersom jeg hadde fått litt lite tid i Kairo, forsmådde Adriaterhavet og måtte sykle utenom et krigsherjet Jugoslavia på vei hjem fra Egypt, var det naturlig at prosjektet som nå er ferdig tok meg med kajakk fra Venezia til Dubrovnik, på sykkel rundt i Balkan og på loffen i Egypt. Disse fire programmene vil bli sendt i august, og følges opp med en bok utpå høsten. Det blir ikke en bok kun om programmene, men en bok som skal hjelpe folk i å få mer ut av reisene sine. Reiser skal gi selvinnsikt, utfordringer, menneskekunnskap, kulturopplevelser ... kort sagt; reiseglede. Det er kanskje det den bør hete.

Paul,
reiseglad

programinfo;

Ny REISebokserie!


Gyldendal har tatt initiativ til reisebokserien REIS, rikt illustrerte bøker av norske reisende. Johnny Haglund og meg var først ut, og vi er begge igang med nye titler til denne serien. Veldig morsomt å være med på!

"Med tog, sykkel og kajakk" bør helt klart leses!


klipp og snutter i media;


nitimen (slutten)

TV 2

TV 2
Dagbladet
Dagbladet
Aftenposten
Aftenposten
Østlandets Blad
Østlandets Blad
VG nett-TV 1
VG nett-TV 2
VG